Ce faci când vremuri grele vin?

Trăim niște vremuri tot mai tumultoase, auzim tot felul de vești de războaie, cutremure, abandon. Ce faci când vremuri grele vin? Cum alegi să reacționezi în astfel de situații?

Trăim într-o lume creată de Dumnezeu dar care Îi neagă existența. O lume ce-L dă la o parte cu orice ocazie, punând toate evenimentele ce au avut loc pe seama altcuiva. Se numește „noroc” nu binecuvântare, se numește „univers” nu Dumnezeu. Poate că ar trebui să ieșim în lume și să arătăm oamenilor mai mult, cine este Dumnezeul nostru cu adevărat.

Cum reacționăm noi, creștinii, la auzul acestor vești tot mai triste și lipsite de speranță? Ne lăsăm purtați de îngrijorările din jur sau alegem să ne încredem în Cuvântul Său? Fugim noi la Dumnezeu să căutăm pace, adăpost și răspuns, sau deschidem televizorul?  

Vremuri pline de ceață ne-au cuprins. De multe ori nu suntem conștienți de prezența Lui, dar asta nu înseamnă că nu este cu noi. Chiar daca nu-L simți, El e cu tine. Ceea ce simți sau nu simți, nu schimbă cu nimic autenticitatea, identitatea Lui.

Gândește-te la cea mai profundă perioadă pe care ai avut-o în relația ta cu Isus. La acele momente în care nu te mai puteai opri din rugăciune, acele momente când inima îți cânta de bucurie. Când simțeai că-L poți lua de mână, că-L poți îmbrățișa, atât de aproape Îl simțeai. Acum gândește-te că El e același, cum a fost și atunci. Tu ești cel ce te-ai schimbat. Ai lăsat ceva să se interpună între tine și Dumnezeu. Indiferent că e vorba de diferite acțiuni, sau de frici și temeri, ele au creat un zid între tine și Mântuitor, un zid ce trebuie dărâmat. Dumnezeu e tot lângă tine, te iubește la fel de mult, și tot ce dorește e să fugi la El, să-L alegi , ca în momentele de odinioară.

Provocarea de astăzi e să-L cauți pe Dumnezeu. Să mergi la El cu problemele tale, să cauți la El ajutor și răspuns. Pune-L la încercare, cu siguranță nu te va dezamăgi, cu siguranță te așteaptă și Îi este dor de tine. Abia așteaptă să-i vorbești, să-i recunoști puterea. Îi place când alegem să fugim la El, când Îl implicăm în viața noastră și în hotărârile noastre.

Ce faci când vremuri grele vin?

Du-te la Cel ce are în mână toată viața. La cel ce e Începutul și Sfârșitul.

  • Dacă v-a încurajat acest articol, puteți citi și articolul Nu eu! Dumnezeu.
  • Pentru mai multe detalii, puteți accesa pagina noastră de Facebook.
  • Ascultați radio pe aplicația din Google PlayLink aici.
  • Ascultați radio pe aplicația din App StoreLink aici.