Ce e rugăciunea pentru tine?

Rugăciunea este conversația dintre om și Dumnezeu. Într-o lume plină de durere, de griji și de poveri ce rol mai are mulțumirea în viața ta?

Aud atât de multe rugăciuni în biserici, rugăciuni aprinse dar care îmi lasă un gust amar. Rugăciunea a devenit o cerere unde fiecare își spune tristețea și se roagă la lucruri mai bune. Când Dumnezeu îi ajută, aceștia uită să-I mulțumească pentru că  rugăciunea lor e deja cuprinsă de o altă cerere, de o altă rugăminte. Un verset care îmi place foarte mult este din Filipeni 4:6 – “Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoștinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni și cereri, cu mulţumiri.”. Trist este că mulți nu mai vedem și ultima parte din acest verset, nu vedem mulțumirea pe care trebuie să i-o aducem lui Dumnezeu ci doar cererea. Suntem așa însetați,  dupa “a primi” dar prea puțin pentru “a mulțumi” .

Unde e rugăciunea făcută cu un zâmbet larg pe față? Rugăciunea plină de bucurie? Și nu pentru că Dumnezeu “a dat” ci pentru că a fost acolo lângă tine în încercare. Opriți-vă din a vrea tot mai multe lucruri ce poate nici nu sunt sănătoase pentru voi și începeți să mulțumiți , să vă bucurați de ce aveți, de tot ce Dumnezeu face chiar și când nu știți că e de la El.

Ce a devenit rugăciunea ta? E o conversație cu Dumnezeu? Îi aduci declarații? Îi dai Slavă? Îi spui cât Îl iubești și ce binecuvântat ești ca a intrat în viața ta? Sau…e doar un mijloc de a obține lucrul după care tânjești? E acel punct de scăpare când nu ai reușit de unul singur să ajungi în locul dorit? E Cel de care îți amintești doar atunci când lucrurile nu merg la fel de bine ca la început?

Cu toții suntem fericiți când cineva ne declară iubirea și ne-o dovedește prin fapte. Nu doar noi avem nevoie de asta ci și Dumnezeu. El e asaltat de cereri si rugăminți, și totodată e bucuros să ne ajute și să le împlinească, însă cred ca merită mai mult de atât. Cred ca e mai mult de atât.  Și ar fi foarte fericit să ne vadă recunoștința, poate chiar și atunci când lucrurile nu merg așa cum ne-am propus.

Ia-ți un timp și meditează la ce e rugăciunea pentru tine și cum o poți fructifica. Un gând pentru tine este din 1 Tesaloniceni 5:17  – “Rugaţi-vă neîncetat.”

Pentru mai multe informații, vezi pagina de Facebook.

Dacă ți-a plăcut acest articol, vezi și articolul anterior .