S-a născut Isus și în inima ta?

Suntem în prag de sărbătoare și sărbătorim unul dintre cele mai importante momente și anume, nașterea Mântuitorului nostru, Isus Hristos.

De aceea Domnul Însuşi vă va da un semn: ‘Iată, fecioara* va rămâne însărcinată, va naşte un** fiu şi-i va pune numele Emanuel (Dumnezeu este cu noi). Isaia 7:14

Ne putem uita în jur și putem observa în special în această perioadă, alergarea oamenilor. Putem observa prioritățile fiecăruia. Lucrurile după care aleargă cel de lângă noi. Cu toții ne dorim să obținem o masă cât mai plină, decorațiuni noi și multe cadouri pentru cei dragi. Nimic din toate acestea nu sunt greșite atâta timp cât nu uităm însemnătatea sărbătorii.

Care este scopul ei?

Nașterea lui Isus ne este reamintită an de an, tocmai pentru a nu uita că El a venit jos pe pământ pentru mine și pentru tine, pentru a ne salva, pentru a ne oferi o a doua șansă. S-a născut Cel ce ne e Tată, Cel ce e lângă noi atunci când nimeni nu e, Cel ce ne-a purtat pe brațe și nu se satură să ne mai poarte. Cel în mâna Căruia ne-am lăsat viața, ne-am lăsat tot trecutul murdar și am hotărât să ne înnoim inima.

Odată cu nașterea Lui, pune-ți această întrebare: S-a născut Isus și în inima ta?

Domnește El peste viața ta, peste casa ta, peste inima ta? Este El Stăpânul vieții tale, locul de adăpost la care fugi în vremuri de îngrijorare? Alegi să petreci zilnic timp cu El?  Îți faci timp să-I asculți vocea? Iei aminte la Cuvântul Său? Îl recunoști ca Domn și Mântuitor peste tine? Îți iei deciziile împreună cu El? S-a născut în inima ta acel foc pentru Isus? Acea dorință arzătoare de a-I semăna Lui, de a-ți dori să-L cunoști tot mai mult?

Fie ca aceste sărbători să te aducă mai aproape de inima Lui, să te ajute să-ți schimbi prioritățile dacă este cazul, sau să-ți ofere putere și resursele necesare pe drumul pe care ai început să mergi.

”astăzi*, în cetatea lui David, vi s-a născut un Mântuitor**, care este Hristos, Domnul. Iată semnul după care-L veţi cunoaşte: veţi găsi un prunc înfăşat în scutece şi culcat într-o iesle.”Şi* deodată, împreună cu îngerul s-a unit o mulţime de oaste cerească, lăudând pe Dumnezeu şi zicând:„Slavă* lui Dumnezeu în locurile preaînalte şi pace** pe pământ între oamenii plăcuţi Lui.” ” Luca 2:11-14