Mila și îndurarea Lui

” Când recunosc HARUL și ÎNDURAREA lui Dumnezeu și recunoștința mea față de El crește, viața mea îi dă slavă Lui. ”   – Sandy Smith

Mila și îndurarea sunt două caracteristici fundamentale ale Tatălui. Dacă n-au fi fost ele, de mult timp eram pierduți în pustie, abandonați. Însă îndurarea lui Dumnezeu întrece orice limită. Ele vin dintr-o inimă curată, fără de păcat. O inimă ce are la bază iubirea.

Un exemplu de milă din partea lui Dumnezeu, este la cea de a doua înmulțire a pâinilor. Mult norod îl înconjurase pe Isus. Atunci El și-a chemat ucenicii și le-a zis : ” Mi-e milă de norodul acesta, căci iată că de trei zile stau lângă Mine și n-au ce mânca.” Marcu 8:2. Iar atunci se produce minunea, șapte pâini hrănesc aproape patru mii de inși.

Cu toții ne dorim să avem parte de mila și îndurarea lui Dumnezeu. Tânjim după ea, unii din noi chiar abuzăm de mila Lui. Însă, să privim acea întâmplare și din cealaltă perspectivă. A acelor patru mii de inși. Ei nu au beneficiat de mila lui Dumnezeu pentru că au stat în fotoliu în fața unui TV așteptând să le vină totul în față. Acel norod a stat trei zile nemâncat doar pentru a fi aproape de El, pentru a-L asculta. Suntem noi dispuși să facem asta? Unii din noi nu rezistăm unei zile de post. Ești gata să lași totul în urmă la chemarea lui Dumnezeu și să-L urmezi?

Totuși Dumnezeu ne arată atâta milă și îndurare, când nici nu o merităm, când nici nu o cerem.

” Bunătățile Domnului nu s-au sfârșit, îndurările Lui nu sunt la capăt, ci se înnoiesc în fiecare dimineață. Și credincioșia Ta este atât de mare! ” Plângerile 3:22-23

Suntem atât de privilegiați că îndurările Lui se înnoiesc în fiecare dimineață. Poate ar trebui să ne gândim mai mult la asta. Să fim noi la rândul nostru mai îndurători. Să fim mai recunoscători. Să-i aducem mulțumirile pe care le merită. Să trăim viața pe care El ne-a pregătit-o.

  • Dacă v-a încurajat acest articol, puteți citi și articolul Ce facem cu Hristos?
  • Pentru mai multe detalii, puteți accesa pagina noastră de Facebook