Cine îți umple golul?

E locul ascuns al sufletului, locul pustiu, locul ce îți mănâncă din fericire, ce te consumă, ce pune stăpânire pe tine dacă nu ești atent, dacă nu încerci să-l umpli cu ceva bun. E acel gol pe care îl avem fiecare, pe care uneori nu-l băgăm în seamă, și-l trecem cu vederea. Acel gol care, câteodată își face atât de profund simțită prezența, care vine peste noi ca un val puternic încercând să ne doboare.

Cine sau ce îți umple acest gol?  

Golul tău, cine îl poate umple? Cine aduce speranță, cine aduce umplere și plinătate? De cine sau de ce e  ocupat?

E atât de ușor să îți umpli acel gol cu lucruri trecătoare, cu bucurii efemere, cu vacanțe și relații ce se pierd, cu plăceri din lume și vicii. Vicii ce chiar dacă par pe moment că te împlinesc, la scurt timp vei realiza că te descompun, îți adâncesc golul si durerea. Majoritatea probabil am încercat să ne umplem acel gol cu ceva din lume, sau poate am lăsat ca fericirea noastră sa fie o persoană și am pus-o stăpân peste sufletul nostru. I-am dat în mână puterea de a ne face fericiți sau de a ne distruge.

Sunt lucruri ce le poți obține ușor, cu un singur apel, un mesaj, o rezervare undeva. Lucruri obținute ușor ce se pierd rapid. Bucurii de scurtă durată. Bucurii ce par să te împlinească ca la scurt timp să ajungi din nou în punctul de unde ai plecat.

Însă nimic nu se compară cu prezența lui Dumnezeu. Singura prezență ce îți umple golul pentru totdeauna. Își pune amprenta asupra ta și te face a Lui. Acest gol greu nu va mai fi dus de tine, nu va mai fi cărat pe umerii tăi. Ci Dumnezeu pentru că te iubește îți va lua povara inimii. El se va face responsabil de durerea ta, de singurătatea ta.

El va aduce plinătate, va aduce o împlinire veșnică. Una din cele mai importante rugăciuni ar trebui să fie să ai puterea de a te lăsa în brațul Său, să te lași modelat, să te lași condus. E așa greu să nu îți iei în mâini propriul drum și propriile alegeri. Ci să-l lași pe El să te ducă acolo unde ți-a pregătit veșnicia, în acel loc minunat. Îți va umple golul pentru totdeauna. E singurul ce reușește să facă asta. E singurul ce rămâne veșnic.

Umple-ți golul cu Dumnezeu.

” şi să cunoaşteţi dragostea lui Hristos, care întrece orice cunoştinţă, ca să ajungeţi plini de toată plinătatea lui Dumnezeu.” Efeseni 3:19

 

 

  • Dacă v-a încurajat acest articol, puteți citi și articolul De ce te îndoiești de El? .
  • Pentru mai multe detalii, puteți accesa pagina noastră de Facebook.
  • Ascultați radio pe aplicația din Google PlayLink aici.
  • Ascultați radio pe aplicația din App StoreLink aici.