Când El alege

Mereu am fost surprinsă de acel moment când El alege să lucreze. E atât de imprevizibil. Momentele Lui nu sunt prea rapide sau prea târzii, ci sunt perfecte.

”Imposibilitățile omenești sunt ocaziile lui Dumnezeu”, spune Alan Cole.  

E așa uimitor cum atunci când ne simțim pierduți, singuri și cu gândul că ne-a uitat, de fapt atunci e momentul când Dumnezeu alege să facă o schimbare. El lucrează în singurătatea noastră, atunci când nu ne mai rămâne nimic, când alegem să ne lăsăm la dispoziția Sa. Atunci e momentul când El alege să acționeze. 

Am trăit-o pe piele mea, când nu aveam o relație apropiată cu Dumnezeu, când fugeam încontinuu de singurătate, și încercam să o evit, până când într-o zi m-am lovit de ea. Am simțit tristețea, neliniștea și nu înțelesesem scopul ei. Câteva luni mai târziu am ajuns să fiu un om schimbat, cu un Dumnezeu de care nu aș mai fi putut să mă dezlipesc. De ce?

Pentru că în singurătatea mea El a ales să lucreze. Iar, momentul când El alege să facă ceva, e momentul potrivit. E momentul de care poate ai fugit mereu, dar spre care te-ai îndrepta dacă ai ști ce te așteaptă la sfârșitul lui.

E așa important să realizăm că timpul nostru nu e timpul Lui, imposibilitățile noastre nu sunt imposibilitățile Lui. Dumnezeu are alt timp, are alte mijloace prin care vrea să ajungă la noi, poate nu așa cum noi ni le dorim ci așa cum El  le-a pregătit.

”Inima omului se gândește pe ce cale să meargă dar Domnul îi îndrumă pașii.” – Proverbe 16:9