Cum stai cu zona de confort?

Zona de confort e o zonă periculoasă, o zonă în care odată ce ai intrat, greu mai poți să ieși din ea. Din păcate e o zonă care e vizitată tot mai des și de creștini.

”Leneșul dorește mult, și totuși n-are nimic, dar cei harnici se satură.” Proverbe 13:4

Toți vrem lucruri, vrem să avem, să devenim ceva mare, sau chiar să vorbească Dumnezeu prin noi. Dar dacă se poate să le primim direct, fără prea mult efort și lucru.

Oamenii lui Dumnezeu nu sunt oameni leneși, oameni ce intră în rutina zilei și se resemnează rămânând acolo. Fiecare dintre noi suntem chemați la o lucrare. O lucrare ce nu trebuie făcută și lăsată în mâinile celor de lângă noi. Ci e vorba de o lucrare ce ne aparține și care devine responsabilitatea noastră.

E datoria noastră să ieșim din zona de confort pentru a face lucruri ”nebune” pentru Dumnezeu.

Așa cum scrie și în verset ”cei harnici se satură”, așa și noi ne vom sătura din roadele faptelor noastre. Din ceea ce vom alege să facem. Atunci când alegi să faci un pas din a ieși din această zonă, Dumnezeu Îi va face pe ceilalți și te va conduce spre locul la care ești chemat să fii. Nu trebuie să știi dinainte ce e nevoie să vorbești sau să faci. Trebuie doar să faci acel pas decisiv iar Duhul Domnului îți va da cuvinte, El îți va spune exact ce urmează.

Să fim creștini nu înseamnă doar să mergem la biserică în fiecare Duminică. Să luăm botezul și să stăm pe un scaun, să ocupăm un loc în adunare. Așa cum Isus nu a fost lipsit de durere doar pentru că este Fiul lui Dumnezeu. Dacă El a avut o misiune așa mare și dureroasă, ce ne face pe noi să credem că suntem mai privilegiați decât El?

Să ieși din zona de confort înseamnă să stai în ascultare. Când Duhul Domnului îți vorbește și te îndeamnă să faci una sau alta, oricât de ireal pare ceea ce îți cere, tu să spui da, să stai la dispoziția Sa.

 

  • Dacă v-a încurajat acest articol, puteți citi și articolul  De ce să slujim? 
  • Pentru mai multe detalii, puteți accesa pagina noastră de Facebook