Pacea

Într-o lume plină de îngrijorări, temeri, frici, mulți au uitat de liniștea și bucuria pe care doar pacea le poate aduce.

E foarte interesantă pacea lui Isus. Pacea pe care o avea în anumite situații în care cei din jur erau disperați, se simțeau pierduți. Pacea pe care El o avea in barcă în mijlocul furtunii, pacea pe care o avea când a înviat-o pe fiica lui Iair în timp ce, cei din casă plângeau.

De ce? Pentru că pacea vine în urma credinței. Când știi că Dumnezeu te poartă pe brațe, când toată viața ta e în controlul Său, nimic nu-ți poate tulbura inima. Citisem undeva, cu mult timp în urmă un lucru ce m-a făcut să cuget puțin la pacea pe care eu o trăiesc, să mă întreb dacă trăiesc  pacea ce vine de la Tatăl.

„Cine crede cu adevărat are pace și în spaima nopții și poate să doarmă chiar și în noaptea dinaintea execuției.” Ce minunat, nu? Să poți sta liniștit, copleșit de pacea Lui, pe cruce, știind că totul e în mâna unui Tată iubitor.

De multe ori aflați în mijlocul unor circumstanțe dificile, alegem să luăm noi propriile decizii, ne grăbim să alegem ceva, să facem ceva pentru a ieși cât mai repede din ele. Însă drumul este deja trasat, calea este deja creată, și tot ceea ce ne reiese nouă este să așteptăm. Să stăm pe marginea drumului plini de pace, cu o inimă liniștită, să fim pregătiți pentru momentul în care Dumnezeu ne va lua de mână și va porni cu noi la drum.

Uneori e așa greu să stai în pace, să nu te gândești la faptul că trebuie să iei o hotărâre, ci să te încrezi în El, în alegerea Lui, să ai încredere că Tatăl va alege pentru tine. Iar atunci când El alege, se nasc binecuvântări divine. Suntem așa pentru că ne-am obișnuit să fim proprii noștri stăpâni. Nu mai avem răbdare, ci vrem totul, și dacă se poate, să-l primim acum.

Dumnezeu ne trece prin încercări pentru a ne face să înțelegem că El este Stăpânul nostru. Că în El trebuie să ne încredem. Nu în puterile noastre ci în puterile Lui. El asta își dorește. Să-i recunoaștem puterea, autoritatea în viața noastră.

Să alergăm zilnic după pacea ce vine din Cer. Să o căutăm neîncetat. Să o gustăm. Odată ce ai dat de ea, nu o mai poți pierde. E cel mai copleșitor sentiment.

 „Urmăriți pacea cu toții și sfințirea, fără care nimeni nu va vedea pe Domnul.” Evrei 12:14                  

  • Dacă v-a încurajat acest articol, puteți citi și articolul Bucuria.
  • Pentru mai multe detalii, puteți accesa pagina noastră de Facebook.