Răbdarea

A patra roadă a Duhului Sfânt pe care Dumnezeu ne-o lasă pe paginile Scripturii este îndelunga răbdare. Este subiectul pe care îl abordăm cel mai puțin, despre care uităm că trebuie să-l cultivăm în tiparul nostru ceresc.

Rădarea nu ne mai caracterizează astăzi, mai ales în aceste vremuri în care toate lucrurile sunt pe grabă. Suntem oamenii mereu pe fugă, mereu agitați, cu programul plin și cu inimile la fel de pline.

Cu toate acestea, Dumnezeu pune accentul pe ÎNDELUNGA răbdare. Avem noi curajul măcar să pronunțăm acest cuvânt? Dar să îl punem în practică? Dacă suntem sinceri cu noi înșine ne dăm seama de faptul că răbdarea nu mai face parte nici din vocabularul nostru și din viața noastră nici atât.

Prin răbdarea voastră, vă veți câștiga sufletele voastre. Luca 21:19

Ce rol esențial are răbdarea! Prin ea ne câștigăm sufletele noastre, prin ea putem ajunge lângă Domnul nostru, unde să primim cununa slavei. Este clar că sufletele noastre au nevoie de răbdare ca să fie dobândite pe deplin. Un Dumnezeu care este îndelung răbdător ne cere și nouă răbdarea.

Iar răbdarea vine la pachet cu suferința, cu frângerea, cu zdrobirea.

Fără acestea n-am ști să ne liniștim, n-am ști să așteptăm în tăcere ajutorul Domnului. Noi, niște ființe care prețuim rapiditatea și viteza răspunsurilor, suntem puși de multe ori în situația de a aștepta. Dumnezeu Atotputernic care ar putea să ne dea totul printr-un pocnit de degete, alege să acționeze cu răbdare.

De aceea, daţi-vă şi voi toate silinţele ca să uniţi cu credinţa voastră fapta; cu fapta, cunoştința, cu cunoştinţa, înfrânarea; cu înfrânarea, răbdarea; cu răbdarea, evlavia. 2 Petru 1: 5, 6

Răbdarea, despre care pomenim atât de puțin, este o caracteristică foarte importantă pe care o putem dobândi prin intermediul înfrânării. Când învățăm să ne stăpânim gândurile, gesturile, cuvintele, emoțiile și le trecem prin filtrul mințiii învățăm de fapt răbdarea. Doar că nu se oprește aici acest proces.

Cultivând răbdarea în fiecare zi o să putem ajunge la evlavie, treapta cea mai înaltă în procesul nostru de sfințire. Prin evlavie ne apropiem de ceea ce înseamnă caracter ceresc, de Dumnezeu.

Răbdarea este cheia care deschide Cerul în fața noastră și ne apropie de Dumnezeu.

 

  • Dacă v-a încurajat acest articol, puteți citi și articolul Pacea.
  • Pentru mai multe detalii, puteți accesa pagina noastră de Facebook.