Bunătatea

”Ceea ce face farmecul unui om este bunătatea lui (…)” – Proverbe 19:22

Poate v-ați gândit de multe ori de ce bunătatea este atât de apreciată și dorită de cei din jur. Să vedem. Să vedem cum ar arăta o lume condusă de bunătate.

Cum ar fi la fiecare pas să ți se vorbească cu bunătate? Să fii înconjurat de fapte pline de bunătate, de zâmbete curate, de ochi blânzi și de inimi largi, de mâini întinse? Acum înțelegi de ce farmecul unui om este bunătatea lui?

Cu toții ne dorim ca la intrarea în biserică, să fim primiți cu un zâmbet cald și o binecuvântare. Atunci când poate ieșim din magazin iar cumpărăturile ne cad din brațe să fie acea mână întinsă care să ne ajute. Să primești o încurajare de la cei dragi. La baza tuturor acestor acte este BUNĂTATEA.

Cu toții o putem oferi. E atât de simplu și ușor. Să dai un mesaj, un telefon, un zâmbet. Să adresezi un simplu : ”Ce faci, cum ești?”. Ia niște bilețele, scrie pe ele diferite mesaje sau versete, amplasează-le pe mașini, pe bănci, pe scaunele din tren. Poate scoate un om din groapa în care a căzut, poate ridica un suflet zdrobit.

Îmi place foarte mult această roadă a Duhului Sfânt. E o roadă așa pură și sinceră. Ea nu așteaptă nimic în schimb. Doar oferă. Dumnezeu e plin de bunătate. Asta vedem zilnic. Dumnezeu vorbește cu bunătate, mustră cu bunătate, iubește și iartă cu bunătate.

Să formăm o lume condusă de bunătate. 

  • Dacă v-a încurajat acest articol, puteți citi și articolul Răbdarea.
  • Pentru mai multe detalii, puteți accesa pagina noastră de Facebook.