Credincioșia

”Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni. Căci sau va urî pe unul şi va iubi pe celălalt; sau va ţine la unul şi va nesocoti pe celălalt: Nu puteţi sluji lui Dumnezeu şi lui Mamona.” Matei 6:24


Îmi place acest verset. De ce? Pentru că te pune să gândești. Tu cui îi slujești? Cui îi ești loial? Cui îi oferi credincioșia ta?


Odată ce ai ales acest drum, această cale. Odată ce ai încheiat un legământ cu Dumnezeu, ai ales să dai dovadă de credincioșie față de El și doar Lui. Nu e vorba de o credincioșie temporară, de o credincioșie cu un termen de valabilitate care în 3 luni va expira. E o credincioșie ce trebuie să dureze toată viața, care trece dincolo de zilele încercării, care ține piept în clipele deznădejdii. O credincioșie ce trece dincolo de limite, dincolo de imposibilitățile noastre omenești. Pentru că nu ești singur. Dumnezeu luptă alături de tine atunci când îți vede fidelitatea, când îți vede dedicarea.

Dar pe lângă loialitatea aceasta față de Dumnezeu, trebuie să existe și o loialitate, o credincioșie față de oameni. Cum stai cu loialitatea față de părinți? Le slujești? Ești dedicat lor cu toată inima ta? Îi cinstești cu adevărat? Dar loialitatea față de prietenul de lângă tine? De cel ce ți-a fost alături în momente grele? Sau chiar de cel care mai calcă strâmb uneori? Îl ierți ? Sau alegi să-i întorci spatele?

Credincioșia, loialitatea, este o trăsătură și o valoarea morală tot mai mult căutată. De ce? Pentru că e tot mai rară.    Într-o lume în care trădarea și-a făcut loc tot mai mult în viețile noastre, să găsești un om loial este o comoară. Dragostea lui Dumnezeu ne îndeamnă la ea. Totul pornește de la dragoste. Atunci când ai o dragoste față de Dumnezeu, față de cei din jur, respectul, loialitatea, credincioșia, bunătatea și mila sunt și ele prezente. De aceea dragostea este cea mai importantă. Totul vine în urma iubirii.

Fiți credincioși în lucrarea pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru voi. Slujiți Lui zilnic, chiar și atunci când poate nu simțiți să o faceți. Apelați la disciplina spirituală. Ea vă îndeamnă să înaintați, ea vă ține credincioși pe cale. Ea vă reamintește pentru cine continuați. Vorbiți zilnic cu Dumnezeu.

  • Dacă v-a încurajat acest articol, puteți citi și articolul Facerea de bine.
  • Pentru mai multe detalii, puteți accesa pagina noastră de Facebook.