Blândețea

Blândețea este roada Duhului Sfânt pe care o abordăm cel mai rar în vremurile noastre în care se promovează tot mai mult tupeul și replica adusă celuilalt. Acestea din urmă au ajuns în vogă printre credincoși făcându-i să creadă că tăcerea e o rușine, iar blândețea o caracteristică antică.

Însă Dumnezeu vrea cu totul altceva de la noi, El ne vrea blânzi și smeriți cu inima chiar și în acele situații când firea noastră caută să își facă dreptate. Pentru că nu e important să fim pe placul oamenilor, ci după inima Tatălui nostru ceresc.

  • Blândețea ne face să căpătăm un caracter ceresc

Dacă ne dorim să cultivăm blândețea în viețile noastre, ne apropiem de asemănarea cu Dumnezeu.

„Învățați de la Mine, pentru că Eu sunt blând și smerit cu inima“

Avem modelul Domnului nostru Isus Hristos după care putem să ne ghidăm. Dacă ne uităm în viața Lui, putem observa cum a acționat El în diferite circumstanțe: a răspuns când a trebuit, spunând lucrurilor pe nume, a tăcut nedorind să își apere eul.

El a făcut diferența clară între lucrurile cerești, pe care le-a spus, le-a trăit, le-a apărat, și cele firești cărora nu a vrut să le acorde importanță.

Noi suntem invitați să prețuim blândețea căci ea ne apropie de Dumnezeu, prin ea învățăm să ne smerim și să ne călcăm peste eu, chiar dacă ni se pare imposibil.

  • Blândețea ne face să devenim o Evanghelie vie

Când cineva ne provoacă la mânie, de cele mai multe ori îi răspundem, alegând astfel să dăm satisfacție eului nostru. Cum ar fi să nu răspundem? Cum ar fi să nu ne mai scuzăm față de alții? Cum ar fi să răspundem cu o binecuvântare?

Este o reală provocare să ne ținem mânia în frâu, dar dacă o facem suntem o Evanghelie vie. Pentru că în mod natural nimeni nu poate să reziste ispitei de a da replica. Dar mânați de Duhul Sfânt vom putea să avem blândețe.

Un răspuns blând potoleşte mânia, dar o vorbă aspră aţâţă mânia.

Alegând calea blândeții, putem potoli mânia, îl putem determina pe celălalt să înceteze să mai păcătuiască și așa poate să vadă o lumină în noi.

Blândețea ne ține departe de păcat.

Blândețea ne modelează firile pământești, motivându-ne să trăim pentru Cer.

Blândețea schimbă inima noastră, dar și a celui de lângă noi.

  • Dacă v-a încurajat acest articol, puteți citi și articolul Credincioșia.
  • Pentru mai multe detalii, puteți accesa pagina noastră de Facebook.