3 minciuni pe care ni le spunem singuri

Trăim într-o lume tot mai perversă și mai plină de minciună, care îndrumă oamenii să creadă în ideale ale frumuseții, ale perfecțiunii, transformându-i în copii identice, încurajându-i mai degrabă să fie într-un anumit fel decât să fie ei înșiși.

Și se întâmplă ca și noi, copii de Dumnezeu, să cădem în plasa gândirii pe care a creat-o lumea și să ne spunem singuri minciuni. Îl lăsăm pe cel rău să ne facă să credem această minciună și ajungem să desconsiderăm ceea ce a creat Dumnezeu, dorind să ne aliniem mulțimii. 

Dar trebuie să avem grijă, să ne păzim inima de orice fel de gând înșelător care intră în minte și care ar putea provoca mari ravagii. Să ne luptăm cu uneltirile care vin din partea celui rău.

1.Eu nu sunt ca..

De atât de multe ori ne spunem această minciună, ne comparăm unii cu alții și uităm cât este de minunat să fim diferiți. Dumnezeu a pus ceva unic în fiecare și asta ne face speciali. Nu trebuie să fim aplaudați de lume, nici să ieșim în evidență sau să ne dorim să avem ce are celălalt.

Trebuie să ne gândim că fiecare din noi are ceva ce alții nu au, avem talante puse de Dumnezeu în noi. Fie că sunt vizibile în lumina reflectoarelor, fie că sunt în spatele scenei, darurile pe care le avem ne definesc.

Mai bine am excela în ce ne-a dăruit Dumnezeu decât să alergăm după ceva ce nu ne aparține. Nu facem decât să pierdem timpul tânjind după ceva de departe, când noi avem ceva minunat atât de aproape.

Și ce dacă nu ne cunoaște și nu ne glorifică nimeni? Dumnezeu ne cunoaște, El știe inima și gândurile noastre, știe de ce a vrut ca fiecare să avem talanți diferiți. Și pentru talantul care ne-a fost încredințat vom da socoteală.

2.Eu nu sunt în stare..

Deseori ne spunem această minciună în minte și ajungem să credem că noi nu suntem buni de nimic, că nu putem, că nu avem capacitate. În astfel de momente să ne aducem aminte că aparținem unui Dumnezeu care este Atotputernic, Atotștiutor și fiind de partea Lui nu ar trebui să ne sperie nimic.

Trebuie să ne ridicăm capul și să ne comportăm ca niște învingători, nu ca niște lași, pentru că suntem în tabăra câștigătoare.

„Nu vă temeți..Aduceți-vă aminte de Domnul cel mare și Înfricoșat.” (Neemia 4:14)

Avem atâtea capacități și de cele mai multe ori soluția stă la noi. Putem să facem multe lucruri, suntem în stare să biruim pentru că El a promis că nu ne dă peste puterile noastre. Mai mult de atât, El ne însoțește..de ce ne-am mai teme oare?

3.Nu îmi place cum arăt

Este cea mai mare minciună pe care ne-o repetăm des fără să conștientizăm că mergem aliniați cu gândirea lumii care ne vrea un tipar. Ei bine, noi nu suntem un tipar, noi suntem unici.

„Frumusețea va mântui lumea.„ Dostoievski

Și ce este frumusețea încât poate salva o lume întreaga? Dacă am face un sondaj cu întrebarea „ce este frumusețea?” vom afla că mulți vor avea în minte un ideal: o persoană iubită, o persoană publică, un obiect, un loc, o stare.

Câți vor spune însă ce înseamnă frumusețea cu adevărat? Câți vor ridica ochii spre cer și vor exclama: „uite frumusețea!”? Câți vor deschide Biblia și vor striga de bucurie: „am găsit frumusețea”?

Puțini sunt cei ce înțeleg că frumusețea adevărată nu e măsurabilă. Ea mântuiește lumea. E Hristos, Cel care a dat TOT pentru nimic. Poate că EL nu era nici Cel mai atractiv ochilor, nici cel mai bogat, nici cel mai cunoscut, dar prin El a venit salvarea. Prin El vom moșteni frumusețea viitoare.

El, frumusețea deplină, ne face și pe noi frumoși. Face ca fața noatră să strălucească de CER și ne invită să o împărțim cu alții.

Să încetăm dar să mai trăim în minciună, căci avem un Dumnezeu care ne vrea în Adevăr.

 

  • Dacă v-a încurajat acest articol, puteți citi și articolul Virgulă sau punct?
  • Pentru mai multe detalii, puteți accesa pagina noastră de Facebook.