Așteptarea – Binecuvântare sau Blestem?

Ce reprezintă așteptarea în viața ta? Este un blestem? Este o binecuvântare?

Nu ai cum să treci prin viață și să nu dai de această etapă în care tot ce poți face, este de fapt să nu faci nimic.

Știu… cu fiecare generație totul merge pe repede înainte, vrem totul foarte rapid, nu contează cum facem, cât facem vrem doar să-l facem odată. Nu contează cum iese, atâta timp cât iese.

Suntem puși în multe situații de-a lungul vieții în care trebuie să ne dăm deoparte, să ieșim de pe teren ca să-l putem privi mai bine, să vedem tot jocul de sus.

Când aștepți să fii sunat în urma unui interviu la locul de muncă, când trec zilele și telefonul nu mai sună, așteptarea parcă se transformă în blestem. Când te simți neputincios. De ce ? Pentru că lași tot stresul așteptării să te cuprindă. Pentru că apar întrebări, temeri și astfel neprevăzutul își face tot mai mult simțită prezența. Pentru că frica e mai mare decât credința în El. Credința că El lucrează în această perioadă a așteptării.

Dumnezeu îți poate transforma așteptarea în binecuvântare. Indiferent că telefonul sună sau nu. El pregătește ceva pentru tine. Dacă nu e acest job-ul  va fi altul mai bun. Vei înțelege de ce ai primit un refuz. Vei înțelege de ce vei fi dat la o parte. Vei înțelege de ce așteptarea poate va dura mai mult decât crezi. Vei înțelege de ce “azi” se transformă în “mâine” sau “anul viitor”. Pentru că așteptarea aduce binecuvântare.

Pentru că așteptarea e forma lui Dumnezeu de a-ți spune: odihnește-te în Mine, lasă totul în Mâna mea, să primești ceea ce vreau să-ți ofer, ceea ce ai nevoie. Nu blestem, ci binecuvântare.

Același lucru e valabil și pentru așteptarea partenerului. Dumnezeu ne cunoaște nevoile. Vrea doar să-L lăsăm să ne surprindă cu alegerile pe care le va lua pentru noi. Pentru că alegerile noastre de multe ori sunt din prisma a ceea ce vede ochiul, sunt alegeri temporare, pe când alegerea lui Dumnezeu e una permanentă. De aceea, e nevoie de mai mult timp de pregătire, de așteptare.

”Așteptarea celor neprihăniți nu va fi decât bucurie, (…). ” – Proverbe 10:28