Ești obosit?

Ești obosit? Ai ajuns în punctul în care tot ce îți dorești este să te ascunzi într-un colțișor, să nu te vadă nimeni, să nu vorbească nimeni cu tine? Să fii singur?

”El dă tărie celui obosit și mărește puterea celui ce cade în leșin.” Isaia 40:29

Dumnezeu ne cunoaște limitele, incapacitățile. El vede când puterile noastre ajung la capăt. Tocmai de aceea ne oferă pacea Sa. În odihna venită de la El găsim adevărata putere. E Râul Vieții. La El primim hidratare, la El primim puterea de a înainta.

Ești obosit? Puterile te-au lăsat? Indiferent că oboseala e una psihică sau fizică, pune stop. Retrage-te atât cât simți că ai nevoie. Dumnezeu a ales ca ziua a 7 a să fie o zi a odihnei. Ne arată însemnătatea ei. Cât de important e să luăm o pauză de la această alergare prin care trecem zi de zi.

Ești puternic atunci când realizezi că nu ești o mașinărie, că nu trebuie să funcționezi la foc maxim zi de zi, că ești om, că ai zile în care lucrezi peste limita impusă, și zile în care poate reușești doar jumătate din ce ți-ai propus. Indiferent de categoria din care faci parte, fii mulțumitor pentru cine ești și pentru cât poți. Mâine e o nouă zi, o nouă oportunitate de a o lua de la capăt. Dar astăzi, încarcă-ți bateriile. Dedică-i Lui mai mult timp, vorbește mai mult cu El. Caută puterea în odihna Lui.

Îți dai seama ce importantă e odihna în momentul în care realizezi că fără ea, nu ești capabil de nimic. Că fără ea oricât ai încerca să faci un lucru nu vei da randament. Odihna și pauza nu trebuie considerate a fi niște slăbiciuni. Din contra, dacă știi cum să le accesezi, ele îți vor oferi mari puteri. Vei ajunge să primești mari binecuvântări.

Încetează să mai tragi de tine până la ultima picătură de energie. Nu vei face decât să-ți pui singur piedici. O zi de lucru în care ai fost odihnit face mai mult decât o săptămână de lucru în care ai încercat să accesezi orice gram de energie care a mai rămas.

Alege odihna spirituală, alege odihna zilnică din Cuvânt, alege-L pe El.