3 motive pentru care ai nevoie de o comunitate sănătoasă

Eu am nevoie de o comunitate reală, biblică, sănătoasă. Tu de asemenea. Indiferent de orientarea temperamentală, cu toții avem nevoie de o asemenea comunitate. . Trebuie să ne căim însă de concepțiile greșite pe care le avem cu privire la ceea ce de fapt nu e comunitate.

Comunitatea nu e un loc unde să ni se îndeplinească nevoile, ca la un tonomat. Ea nu există pentru că ai avea nevoie de prieteni care să-ți satisfacă nevoile centrate pe sine. Nu pentru că ai nevoie de atenție, sau pentru că ai căuta vreun interes egoist. Acestea nu sunt motive pentru care ai avea nevoie de o comunitate. Se poate alege cu ușurință un club social de calitate înaltă pentru acestea.

Ai nevoie de comunitate pentru că trebuie să crești. Am spus-o și aici, o spun din nou: Riscul degradării morale îl paște pe omul singuratic, tocmai de aceea desăvârșirea este cu neputință de realizat în singurătate, ci numai în părtășia prietenilor buni.

Nu mă pot dezvolta ca urmaș a lui Hristos în izolare. Dumnezeu m-a creat să trăiesc și să mă dezvolt în comunitate, iar fără comunitate credința mea devine slabă, șubredă chiar stagnează, e predispusă pierii. Comunitatea sănătoasă mă duce mai aproape de Hristos.

Ai nevoie de comunitate pentru că ai nevoie de dragoste. Dragostea adevărată e experimentată în rândurile unei asemenea comunități. O comunitate făurită din dragoste pură, izvorâtă din Dumnezeu nu va condamna când trebuie ridicat, nu va pretinde că știe totul, dar cu siguranță o asemenea comunitate nu-și va putea ascunde fața dragostei necondiționate și a harului autentic.

Ai nevoie de comunitate pentru că trebuie să fii păzit. Comunitatea trebuie să fie  o oază de unde să-ți recapeți energia pentru a putea face următorii pași în luptă. Ar trebui să fie încununată de părtășia unor sfinți in mijlocul cărora se află Căpetenia oștirilor. Un loc în care sunt tămăduite cele mai adânci răni, unde șchiopii pot să umble din nou, iar orbii capătă vederea.

E drept că oile se mai rătăcesc, dar ele nu sunt ființe solitare. Ele trăiesc împreună, se hrănesc împreună, stau tolănite împreună în jurul apelor de odihnă și al pășunilor verzi. Momentul când o oaie e pe cont propriu, e când rătăcește, ceea ce o face predispusă pericolelor, o face o țintă pentru lupii flămânzi. O oaie bolnavă nu merge cu turma. Se găsesc uneori și creștini atât de individualiști, care nu merg la biserica mai nicicând.

Creștinul nu locuiește singur, ei ar trebui să locuiască împreună pentru a se putea ajuta reciproc. Dacă îți inchipui că nu ai avea nevoie de biserică, tocmai asta e dovada că ai nevoie. Nu trebuie să avem nici curajul, nici dispoziția să ieșim din turmă, încercând să ne trăim viața de unii singuri.

Există ceva numit comuniunea sfinților și cultivarea părtășiei eterne, și vreau să fiu parte la aceasta. Ești mereu în siguranță lângă Păstor. Pentru o oaie poate fi fatal să se depărteze, însă dacă vei fi aproape de Păstor vei fi aproape și de ceilalți. Ține-te aproape de El și vei fi aproape și de ceilalți!

 

  • Dacă v-a încurajat acest articol, puteți citi și articolul Ești obosit?
  • Pentru mai multe detalii, puteți accesa pagina noastră de Facebook.