Care este lupta ta?

Fiecare dintre noi avem de dus o luptă. Ducem lupte zilnic. Cea mai mare luptă este lupta cu noi. Avem de luptat cu mândria noastră, cu poftele noastre, cu orgoliul, egoismul și în special cu iubirea de sine. Care este lupta ta? Și prin ce mijloace alegi să o câștigi?

Lupta aceasta e o luptă a sinelui. Și trebuie să înțelegem că nu suntem stăpânii noștri, nici a trupului nostru. Trebuie să înțelegem că deplina autoritate este a lui Dumnezeu, că El e Domn peste noi. Atunci când înțelegem asta și acceptăm acest lucru, Dumnezeu își poate duce la îndeplinire planul pe care îl are cu noi.

Atunci putem primi mijloacele prin care să luptăm specific împotriva acelui lucru ce ne trage în jos, ce vrea să ne țină departe de Tatăl. Vom primi puterea de a zice ”NU”, puterea de a rezista în fața tentației, puterea de câștiga orice luptă, puterea de a nu face compromisuri.

Suntem o generație ce ne compromitem prea ușor. Pentru un gram de atenție și iubire din partea unui om, multe persoane și-au pierdut cele mai importante valori. Principiile nu mai sunt la fel de importante, ba chiar sunt uitate. Sunt considerate a fi ceva vechi, demodat.

Gândește-te care e lupta ta. Contra ce lupți zilnic și caută soluția. Lipește-te de Dumnezeu, vorbește-I, cere-I ajutorul. Și El va răspunde. Tu îi trimiți cererea, iar El îți va trimite răspunsul. Nu uita în această luptă să-L iei pe Dumnezeu cu tine. Să-i acorzi primul loc. Ai grijă la persoanele cu care te înconjori. Ei te pot ridica sau pot să te doboare. Pot lupa cu tine sau pot lupta contra ta. Fii înțelept în alegeri. Cere înțelepciune.

Luptă pentru un loc la masa Tatălui. Și te asigur că se va merita.

M-am luptat lupta cea bună, mi-am isprăvit alergarea, am păzit credinţa. De acum mă așteaptă cununa neprihănirii, pe care mi-o va da în „ziua aceea” Domnul, Judecătorul cel drept. Și nu numai mie, ci și tuturor celor ce vor fi iubit venirea Lui. 2 Timotei 4:7-8

Pune-ți această întrebare zilnic. Oare lupți tu, lupta cea bună?

 

  • Dacă v-a încurajat acest articol, puteți citi și articolul Despre sufletul unei mame zdrobite
  • Pentru mai multe detalii, puteți accesa pagina noastră de Facebook.
  • Ascultați radio pe aplicația mobilă din Google PlayLink aici.
  • Ascultați radio pe aplicația mobilă din App StoreLink aici.