Limba care dezbină

Unitatea este una din caracteristicile bisericii. Părtășia cu ceilalți, relațiile sunt cele ce ne ridică, ne zidesc. Trăim vremuri în care această unitate e pe cale de dispariție. Și ceea ce duce la această rupere, este de multe ori limba noastră, cuvintele pe care le rostim. Gândurile cu care ne adresăm unei persoane. Această limbă care dezbină, doar printr-un singur cuvânt, e cea care duce la prăbușirea a tot ceea ce am clădit în ani de zile.

Satan știe că ”acolo unde sunt mulți puterea crește”. Tocmai de aceea se luptă cu tot ce are pentru a aduce dezbinare în relații, în biserică, în familie. Ce trebuie noi să înțelegem este că nu luptăm unul contra celuilalt, ci luptăm împreună împotriva celui rău.

”Nu numai că trebuie să ne ferim să producem dezbinare, ci trebuie să devenim agenți ai păcii, străduindu-ne să reconciliem părțile aflate în conflict.” – Deborah Smith Pegues

Suntem un trup, trebuie să avem grijă de fiecare mădular, să nu privim  doar la nevoile noastre, ci și la nevoile celui de lângă noi. Să ridicăm, să aducem pace în fiecare relație din viața noastră. Nu e de ajuns doar să nu spui ceva rău. E nevoie de mai mult de atât, de mai mult decât a sta și a privi. E nevoie de o creștere, una pe care o poți face chiar tu, prin iubire, prin ajutorare, prin fapte și vorbe.

Ferice de cei împăciuitori, căci ei vor fi chemați fii ai lui Dumnezeu. – Matei 5:9

Cum ar fi dacă am schimba critica cu învățarea? Ura cu iubirea? Orgoliul cu iertarea? Descurajarea cu încurajarea?

Înainte să spui ceva celui de lângă tine și apoi să regreți, poate într-un moment de tensiune, oprește-te o secundă și stai de vorbă cu Dumnezeu. Nu e nevoie să spui nimic mai mult decât: Doamne, dă-mi atitudinea potrivită în această situație. Iar în acele momente lasă-L pe Duhul Sfânt să-ți vorbească, să-ți dea cuvintele potrivite, să te călăuzească.

El îți va răspunde, te va ajuta, atâta timp cât îi ceri și îți dorești asta.

 

  • Dacă v-a încurajat acest articol, puteți citi și articolul Pericolele războiului.
  • Pentru mai multe detalii, puteți accesa pagina noastră de Facebook.
  • Ascultați radio pe aplicația din Google PlayLink aici.
  • Ascultați radio pe aplicația din App StoreLink aici.