Limba preocupată de sine

Această limbă, limba preocupată de sine,  cred că a făcut parte sau face parte din viața fiecăruia dintre noi, la un moment dat. Când datorită fericirii noastre am vrut să-i acaparăm pe cei din jurul nostru cu tot felul de informații, uitând să-i întrebăm de sufletul lor. Când datorită tristeții am făcut din acel dialog un monolog, expunându-ne durerea în fața celui de lângă noi, crezând că doar problema noastră e tot ce contează, că ceva mai rău nu există. Când o conversație e doar despre ”mine” dar niciodată despre cel de lângă, despre cel din fața mea. Când totul se rezumă la propria persoană.

Oh, dar ce important e să schimbi direcția conversației înspre cel din fața ta. Să-l asculți, să-l încurajezi, să spui o vorbă bună. Vei vedea o deschidere și vei rămâne impresionat de ce poate face un simplu ” Tu, ce mai faci? Cum ești?”. Vei simți cum se va apropia mai mult de tine, datorită interesului tău și a empatiei tale față de alții.

Fiecare din voi să se uite nu la foloasele lui, ci și la foloasele altora. Filipeni 2:4

Ești important. Contezi. Dar nu uita că la fel de important ca tine, e și celălalt. Că problema ta nu e mai grea decât a lui. Chiar dacă ești de altă părere. Dumnezeu dă fiecăruia cât poate duce. Ce e greu pentru tine, pentru altul e ușor, și invers. Nu subestima, nu încerca să demonstrezi altora că ce trăiești tu e mai bun sau mai rău decât ce îți povestește el. Nu du totul în direcția ta. Taci și ascultă. Să știm când să vorbim și când să ne oprim.

”Dacă recunoști că ești tipul de persoană preocupată de sine, predă-ți dorința de atenție, de alimentare a orgoliului și celelalte nevoi egoiste Păstorului Ceresc care îți împlinește toate nevoile. Fă un efort conștient pentru a deveni o persoană ”preocupată de alții”. Propune-ți să petreci o zi întreagă sau chiar mai mult fără să te concentrezi asupra problemelor tale în conversație.” – Deborah Smith Pegues

Nu uita, că atunci când te focalizezi pe Dumnezeu, când El este pe primul loc în viața ta, vei vedea soluția în problema ta, vei vedea fericirea și bucuria încercării.

Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. Matei 6:33

  • Dacă v-a încurajat acest articol, puteți citi și articolul Limba care dezbină.
  • Pentru mai multe detalii, puteți accesa pagina noastră de Facebook.
  • Ascultați radio pe aplicația din Google PlayLink aici.
  • Ascultați radio pe aplicația din App StoreLink aici.