Cum stai cu solitudinea?

Cum stai cu solitudinea? Cum o folosești? Ce este ea pentru tine? O frică, ceva de care fugi, te izolezi? Sau ceva în care ai găsit liniște și pace?

”Găsește-ți liman în solitudine și astfel Îl vei afla pe El în tine.” – Teresa de Avila

Această teamă de singurătate e atât de actuală. Tot mai mulți oameni își exprimă această frică de a nu rămâne a nimănui, frica de a dormi singur, frica de a începe ceva pentru prima dată de unul singur, frica de a nu avea  pe cineva alături. Frica e unul dintre cei mai mari dușmani cu care ne confruntăm. Frica e arma diavolului.

Iar din această frică, mulți intră în tot felul de anturaje greșite. Anturaje alese din grabă, din dorința de a simți o prezență în jur. Anturaje ce nu sunt întemeiate după principiile biblice. Ci anturaje făcute pe niște alegeri conduse de frici.

Frica de singurătate ne face să cădem într-o groapă de unde nu-L putem vedea pe Dumnezeu. Uităm promisiunile Lui și ne gândim că nimeni nu ne va putea salva. Renunțăm înainte să începem să luptăm, asta pentru că nu am ales conducătorul potrivit.

Solitudinea poate însemna o liniște lăuntrică, o împlinire sufletească și un refugiu dacă o folosim cum trebuie. Să nu uităm că Isus a ales de mai multe ori să experimenteze această solitudine mai ales când mergea SINGUR în locuri pustii.

”Iar El se ducea în locuri pustii și Se ruga.” Luca 5:16

Gândește-te la momentul de dimineață când poți bea o cafea în liniște privind cerul, când seara poți bea un ceai cald și citi o carte. Aceste momente de solitudine ar trebuie să te împlinească. Să găsești plăcere în ele.

Lasă-te condus de această liniște, lasă-te transformat și ea te va conduce la solitudinea adevărată. Profită de fiecare moment de singurătate în loc să-l privești ca un chin, ca o pedeapsă. Relaxează-te, aliniază-ți evenimentele viitoare, fă ordine în gânduri. Apropie-te de Dumnezeu.

Alege ca momentele tale de solitudine să I le oferi lui Dumnezeu. Pe mașină, pe drum spre locul de muncă, în timp ce gătești sau faci o baie în cadă, alege să vorbești cu El. Valorifică orice secundă pe care o ai comunicând cu Dumnezeu, povestește-i despre ziua ta și apoi întreabă-L cum se simte, fă din solitudine momentul tău de împlinire, fă din asta un dialog continuu între tine și Dumnezeu.

 

  • Dacă v-a încurajat acest articol, puteți citi și articolul Cedează .
  • Pentru mai multe detalii, puteți accesa pagina noastră de Facebook.
  • Ascultați radio pe aplicația din Google PlayLink aici.
  • Ascultați radio pe aplicația din App StoreLink aici.