Dacă mori, unde îți va fi îngropată inima?

Dacă murim, unde ne va fi îngropată inima?

Cui apaține inima noastră? Va fi îngropată în Dumnezeu sau în Pământ?

Căci acolo unde este comoara ta, acolo va fi și inima ta. – Matei 6:21

Deseori ne concentrăm pe lucrurile noastre, pe problemele noastre și facem din ele o prioritate a vieții, motivul principal pentru care trăim. În trecerea noastră grăbită, trebuie să ne oprim puțin și să medităm la acest verset lăsat de Mântuitorul: unde este comoara noastră, acolo este și inima noastră.

Dacă suntem sinceri cu noi înșine descoperim că acea comoară a noastră înseamnă fericirea noastră, lucrurile care ne bucură, locul de muncă, școala, viitorul în care investim. Iar pe Dumnezeu îl scoatem din ecuație și îl așezăm la final de listă, duminica sau la întâlnirile de tineret.

Nu am învățat să îl facem o prioritate pe Dumnezeu pentru că inima noastră nu aparține în totalitate Lui.

Am putea spune că mergem la biserică, ne închinăm, cântăm, facem un bine..Dar oare doar atât înseamnă să ne găsim comoara în Dumnezeu? Ei bine, avem nevoie de mai mult de atât, avem nevoie de o inimă tăiată împrejur.

Tăierea împrejur este aceea a inimii, în duh – Romani 2:29

Suntem chemați să ne tăiem inima împrejur. Să tăiem orice rău care vine asupra ei ca să o doboare, orice gând egoist care ar putea face lucrurile noastre prioritare să troneze în viața noastră, orice gând care ar contamina templul lui Dumnezeu. 

Când inima ne este tăiată împrejur știm că ea aparține Creatorului. Atunci nu mai avem voie să iubim viața noastră mai mult decât pe Dumnezeu. Nu mai putem trata superficial legătura noastră cu El.

Mai mult de atât, vom fi pregătiți de lucrări mai mari. Inima ne va fi curățită ca să Îl putem vedea pe Dumnezeu acolo unde alții nu pot și Îl vom auzi atunci când alții nu reușesc. Și toate acestea nu pentru că am fi noi prea speciali, ci pentru că am fost gata să ne căutăm comoara Adevărată, unde să ne așezăm și inima.

Inima care este centrul ființei noastre are nevoie de o comoară veșnică,  nu de una trecătoare..

 

  • Dacă v-a încurajat acest articol, puteți citi și articolul Cum stai cu solitudinea?
  • Pentru mai multe detalii, puteți accesa pagina noastră de Facebook.
  • Ascultați radio pe aplicația din Google PlayLink aici.
  • Ascultați radio pe aplicația din App StoreLink aici.