Credință zilnică sau una de Duminică?

Te-ai întrebat vreodată ce tip de credință ai? Unde te situezi? De care parte ești? Ai o credință zilnică sau una de Duminică?

Poate nu înțelegi prea bine întrebarea, dar cu siguranță ai trecut prin ambele la un moment dat în viața ta. Așa cum sunt urcușuri și coborâșuri în orice domeniu și aspect al vieții noastre, așa este și în viața de credință.

Mulți suntem învăluiți de grijile acestei lumi și purtăm cu noi poveri. Îngrijorarea apare la orice pas, însă depinde de noi dacă alegem să-i dăm curs. Ne lăsăm purtați de problemele de la lucru, de problemele din familie, ne preocupăm de fiecare lucru ce trebuie rezolvat imediat și uităm să ne oprim. Ajungem Duminica la biserică și realizăm că doar acolo în acele 2 ore, putem avea parte de liniște. Că doar acolo Îl găsim pe Dumnezeu. Iar El ne privește, ne-a purtat pe brațe în timpul săptămânii, prin toate grijile și ne-a adus la sfârșitul ei în casa Lui. Iar tot ceea ce Dumnezeu te întreabă la final, este: ”Pentru mine ce ai      făcut ? Mie ce Mi-ai oferit în această săptămână? Cât ai dat pentru mine?”

Sunt oameni ce vin la biserică când e o sărbătoare și bine fac, dar până la următoarea nimeni nu-i mai vede. Oameni ce se pierd pe drum. Oameni pentru care lipsitul din biserică, lipsitul de la serile de rugăciune, de la întâlnirile de grup, duc la o excepție repetată ce devine în final un obicei. Oameni care uită o zi, două să citească Cuvântul din ”lipsă de timp” , din alte preocupări, rămânând la finalul anului, cu Biblia prăfuită pe noptieră.

Ce e interesant la Dumnezeu este că El nu-ți vrea banii, nu-ți cere bogății și nu ți cere imposibilul. Tot ce își dorește este timpul tău. Un lucru ce nu costă nimic și totuși e atât de greu de oferit.

Ce alegi să faci cu timpul tău? Cui alegi să-l dedici? Pentru ce scopuri îl folosești? Spre zidirea ta sau a celor din jur? Spre slava Cerului sau spre plăcerea lumii? Cu toții avem de ales astăzi ce dorim să facem cu timpul ce ne stă în față. Cu toții avem de ales ce fel de credință dorim să trăim: o credință zilnică sau una de Duminică.

Credința cere fapte. Fapte zilnice. Cel mai important lucru este măsura în care rămânem consecvenți faptelor. Dacă se vede zilnic, sau e o credință de o zi, e o credință de nevoie sau una de Duminică?

”Tot astfel și credința, dacă nu are fapte este moartă în ea însăși”. Iacov 2:17